Blogposts

Wat is een "living URL" en hoe beheer je er 1?

Pagina's waar er periodiek content wordt toevoegd en bewerkt op 1 eeuwig hetzelfde blijvende URL, noemen we "living url's". Er bestaan meerdere mogelijkheden om je pagina in de loop der tijd te verrijken en die worden in dit artikel beschreven. Lees meer over "Living URL's"

Wat zijn Rich Snippets?

Rich Snippets in Google, wat zijn het precies? Het zijn toevoegingen aan de standaard resultaten (een titel, URL en omschrijving) die zorgen voor een verrijkte zoekresultatenpagina. In deze blogpost worden de verschillende soorten van Rich Snippets beschreven, welke zichtbaar zijn in Google.

11 tips om fouten in Google Shopping te voorkomen

De interesse voor Google Shopping blijft toenemen. De extra zichtbaarheid binnen de zoekmachine van Google en het feit dat deze plaatsingen gratis zijn, zorgen voor deze toename. Zeker als uw concurrenten nog niet zichtbaar zijn, dient de mogelijkheid tot opname in Google Shopping op uw to do-lijst te komen. Lees de 11 tips om fouten in Google Shopping te voorkomen

Nieuwe indeling interne backlinks in Webmaster Tools

Eind augustus 2011 zijn er veranderingen doorgevoerd binnen Google Webmaster Tools met betrekking tot de manier waarop interne links verwerkt worden. Het aantal links dat bekend is bij Google verandert hierdoor niet, maar wel de manier waarop de links worden gecategoriseerd. Door het toepassen van deze wijzigingen krijgen gebruikers een beter overzicht welke links vanaf het eigen domein komen en welke links vanuit externe bronnen verkregen zijn.

Reviews: Wat is de optimale SEO-strategie?

Reviews, beoordelingen en commentaren ondersteunen het proces van zoekmachineoptimalisatie. Een voorwaarde is dat het platform en achterliggende code van de website optimaal zijn ingericht voor het tonen van reviews. Zo kunnen reviews opgemaakt worden met bijvoorbeeld microdata, zodat zoekmachines de structuur van reviews herkennen en visualiseren binnen de zoekresultaten.
In dit artikel wordt beschreven hoe reviews ingezet kunnen worden om je SEO-proces te versterken en sociale bewijskracht te vergroten.